Sisältöön      
 

1993 Sonkari fuusioituu Olviin. Olvi koetti onneaan mehualalla Sonkari Oy:n kautta, jonka osakepääoma siirtyi 80-luvun aikana Olvi Oy:n haltuun. Sonkarin nimi muutettiin Kesäpäiväksi. Mehuala ei kuitenkaan vastannut odotuksia, joten siitä luovuttiin muutama vuosi myöhemmin.

1996 Olvi hankkii 15 prosentin osuuden AS Tartu Ölletehtaasta ja seuraavana vuonna se siirtyy kokonaan Olvin omistukseen yhdessä tytäryhtiö Saare Ölun kanssa.

1997 Olvi mullistaa olutkaupan tuomalla markkinoille Suomen ensimmäisen 6-pakin, aluksi OLVI III (tuolloin nimellä OLVI Special) tuotteelle.

Vastaavanlaista irtiottoa kokeillaan uudella olutmerkillä Bisse, jossa on vähemmän alkoholia ja vähemmän veroa, jolloin myös hinta on alhaisempi. "Laimea" olut ei maistu suomalaisille.  

1998 Olvin 120-vuotisjuhlan kunniaksi lanseerataan uusi olutmerkki Olvi CXX, joka roomalaisin numeroin tarkoittaa Olvi 120 vuotta. Lanseeraus on menestyksekäs, ylivomaisesti menestynein olutlanseeraus Suomessa viimeisten 20 vuoden aikana. Kannibalisaation vuoksi nimi Olvi CXX muutetaan vuoden 2000 alussa CXX:ksi, joka elää vuoden 2003 loppuun saakka.

Olvi hankkii FIZZ-siiderimerkin itselleen ja luopuu Chymos-juomat Oy:n omistuksesta. 

Olvi-tyttö Jenni Ahola  

Olvi listautuu pörssin päälistalle (aiemmin OTC-listalla vuodesta 1987) ja aloittaa "Älä ota sitä vakavasti" -mainoskampanjan, joka kestää aina vuoteen 2004 saakka, jolloin sen tulee korvaamaan "Suomalainen seurapeli".

1999 Huhtikuussa Olvi hankkii enemmistöosuuden latvialaisesta A/S Cesu Alus -yhtiöstä ja syyskuussa enemmistöosuuden liettualaisesta AB Ragutis -yhtiöstä. Olvi mullistaa siiderituoteryhmän lanseeraamalla maailman ensimmäisen light siiderin FIZZ Light Perryn. Loppuvuonna lanseerataan Suomen ensimmäinen 12-pakki tietämättä, että sen jälkeen olutmarkkinat eivät enää koskaan ole entisensä. Aluksi 12-pakissa olevat tuotteet ovat mallia 3x4 pulloa (myöhemmin Olvi tuo ensimmäisenä Suomessa mallin 2x6 pulloa) ja tuotteet ovat CXX Millennium Edition sekä FIZZ Millennium Cider.

2000 Olvin omistusosuus nousee runsaaseen 50 prosenttiin AB Ragutis -yhtiöstä. AB Ragutisista tulee Olvin tytäryhtiö. Vuosi 2000 on Olville investointien vuosi; yhtiön bruttoinvestoinnit ovat 23,1 miljoonaa euroa.

2002 Olvista tulee ainoa itsenäisenä suomalaisena 1800-luvulta säilynyt panimo. Muuttunut kilpailutilanne otetaan Olvilla vastaan reippain mielin ja suomalaisuutta aletaan pikku hiljaa vahvistaa kilpailuetuna. Olvi säilyttää markkina-asemansa kotimaassa päätuoteryhmissään; oluissa, siidereissä ja kivennäisvesissä.

Baltian maissa Olvi-konsernin asema vahvistuu. Olvi lanseerasi vallalla ollutta retrobuumia hyödyntäen virvoitusjuomasarjan Honolulu ja Mombasa, jota jatkettiin vuonna 2003 Rio Grandella. Etiketit pohjasivat asettelultaan ja ideoiltaan Olvin omiin 1950- ja 1960-lukujen etiketteihin. Tuotteet myivät hyvin niissä pisteissä, joiden valikoimissa ne olivat ja niistä saatiin erinomaista hintaa. Niiden uutuudenviehätys kuitenkin karisi nopesti ja sarja lopetettiin vuonna 2004. 

2003 Olvin juhlavuosi - panimoyhtiö täytti 125 vuotta. Juhlavuotta vietetiin työn ja mittavien tapahtumien merkeissä.

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen vieraili Olvilla tammikuussa 2003.

Olvin liiketunnus uudistui. Tynnyrilogo eri muodoissaan on ollut Olvin liiketunnuksena vuodesta 1947 lähtien. Suunnittelijana toimi graafinen suunnittelija Marko Salonen mainostoimisto PHS:stä. Samalla kun perinteinen tynnyri säilytettiin ja sen käyttöä lisättiin, sitä modernisointiin ja virtaviivaistettiin sekä suomalaistettiin. Logosta tuli ajattoman tyylikäs, pelkistetyn komea olematta silti tylsä.  

Juhlavuoden kunniaksi lanseerattiin Olvi Juhlaolut 125, joka oli alk. 6 % til. vahvuinen maukas erikoisolut Alkon ja ravintoloiden valikoimiin. Syksyllä lanseerattiin Palmu Lonkero, joka oli Alkon kallein lonkero. Palmun tarina kesti vuoteen 2007 saakka, jolloin se korvattiin A. Le Coq GIN Long Drinkillä.

Olvin tytäryhtiö AS A. Le Coq hankki omistukseensa virolaisen OÜ Finelin -yhtiön osakekannan. OÜ Finelin omistaa 100-prosenttisesti virolaisen juoma-alan yrityksen, AS Ösel Foodsin, joka on mehuja kivennäisvesiä ja vitaminoituja virvoitusjuomia valmistava juoma-alan yritys.

 

 
Jaa