Sisältöön      
 

Lasse Aho The Brewers of Europen hallituksen varapuheenjohtajaksi

Panimoliiton lehdistötiedote Joulu 01, 2016 12:53 EET

   Olutta pidetään trendikkäänä ja oluen suosio ruokajuomana on selvästi kasvanut. Olutkulttuuri on voimissaan Euroopassa ja tämä kehitys on nähtävissä myös Suomessa
                                                                                            Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho. Kuvaaja: Pentti Koppinen, Iisalmi


Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho on valittu Euroopan panimoalan kattojärjestön The Brewers of Europen varapuheenjohtajaksi. Aho valittiin kaksi vuotta sitten ensimmäisenä Suomen edustajana The Brewers of Europen hallitukseen. Suomen Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on ollut Euroopan kattojärjestön jäsenenä vuodesta 1995 lähtien.

The Brewers of Europe on yleiseurooppalainen, voittoa tavoittelematon organisaatio, joka edustaa noin 7 500 panimoa ympäri Eurooppaa. Vuonna 1958 perustettuun järjestöön kuuluu 29 kansallista liittoa Euroopassa. The Brewers of Europe on myös EU:n alkoholi- ja terveysfoorumin perustajajäsen. Suomalaisen jäsenen valinta Euroopan panimoalan kattojärjestön ytimeen on merkittävä askel suomalaiselle panimoelinkeinolle.

" On tärkeää olla vaikuttamassa EU:n alkoholipolitiikkaan ja kehittää Suomen osalta eurooppalaista yhteistyötä. Euroopassa panimoala uudistuu vahvasti ja uusia panimoita perustetaan koko ajan. Eurooppaan on syntynyt 2010-luvulla jo 3 000 uutta panimoa. Olutta pidetään trendikkäänä ja oluen suosio ruokajuomana on selvästi kasvanut. Olutkulttuuri on voimissaan Euroopassa ja tämä kehitys on nähtävissä myös Suomessa", sanoo Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho.

The Brewers of Europen hallitus pyrkii kehittämään toimintaympäristön elinkeinomyönteisyyttä sekä edistämään vastuullista oluenkäyttöä ja kuluttajan tiedonsaantia kuten pakkausmerkintöjen ulottamista alkoholijuomiin Euroopan laajuisesti.

Euroopan panimoalan johtajat Suomeen

Euroopan panimoalan kattojärjestön The Brewers of Europen kansainvälinen vuosikokous järjestetään ensi keväänä Suomessa. Helsingissä järjestettävään kokoukseen odotetaan osallistujia lähes kaikista EU-maista sekä Norjasta, Sveitsistä ja Turkista. Noin 100 Euroopan panimoiden ja panimoliittojen johtajaa kokoontuvat yhteen kehittämään toimialaa ja verkostoitumaan.

"On suuri kunnia saada Euroopan panimoalan edustajat vierailemaan Suomessa juuri nyt, kun olemme ottamassa alkoholilainsäädännössä pienen pieniä askeleita eurooppalaiseen suuntaan. Tähän asti olemme olleet malliesimerkkinä siitä, miten rajoituksilla ei edistetä juomakulttuuria", toteaa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.


The Brewers of Europe on pitkään toiminut vastuullisen oluenkulutuksen puolestapuhujana Euroopassa. Järjestön jäsenyrityksillä ja -järjestöillä on lukuisia vastuullisuuskampanjoita ympäri Eurooppaa. Suomessa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitolla on kohtuutta korostava sivusto kohtuullisesti.fi.

Oluenvalmistuksen juuret ovat syvällä eurooppalaisessa historiassa ja myös Suomessa oluella ja panimoteollisuudella on pitkät perinteet. Yli kahden miljoonan ihmisen toimeentulo Euroopassa on riippuvainen oluen tuotannosta ja myynnistä. Suomessa panimoteollisuus työllistää suoraan noin 1 700 henkilöä ja koko ketjussa pellolta pöytään noin 26 000.

 
Jaa