Accessibility tools

Sulje
Uutiset | 1.3.2018

Biomassatoimisella lämpölaitoksella täyttä höyryä eteenpäin

Vastuullisuus ja ympäristöarvot ovat aina olleet keskeisiä arvoja Olvilla.
Helmikuun alussa Olvi otti harppauksen hiilijalanjäljen pienentämiseksi entisestään ottamalla käyttöön uusiutuvalla energialla toimivan lämpölaitoksen. Lämpölaitos on ollut koekäytössä joulukuun 2017 lopusta ja laitoksen tuottama höyry ja lämpö käytetään Olvin Iisalmen tehtaan tuotantoprosesseissa. Aiemmin Olvilla on otettu käyttöön vihreä sähkö.
Laitoksen toimitti Kiuruvetinen KPA Unicon Oy, joten hanke toteutettiin paikallisin voimin. Myös lämpölaitoksessa tarvittava energia saadaan läheltä. Muutaman kilometrin päässä sijaitsevan Iisalmen Sahat Oy:n puunjalostuksen sivutuotteena syntyy kuori- ja sahanpuruseosta ja Kaskihake toimittamaa metsähaketta lähialueen hakkuilta. Näin hiilijalanjälki pienenee ratkaisevasti kuljetustenkin osalta.

Lämpölaitoksen lisäksi KPA Unicon Oy toimitti laitokseen savukaasupesurin, joka puhdistaa savukaasut pienentäen mm. rikki- ja hiukkaspäästöjä sekä ottaa talteen savukaasujen hukkalämmön. Näin lämpölaitoksen piipusta tupruaakin vesihöyryä ja hiilidioksidia.
Kokonaisuudessaan lämpölaitosinvestointi maksoi Olville 5 miljoonaa euroa. ”Tuotantoprosessin lisäksi investoimme pitkälle tulevaisuuteen puhtaamman ympäristön puolesta sekä kannamme vastuuta hiilijalanjäljen pienentämisestä”, toteaa Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho.

Lue lisää Iisalmen Sanomien verkkolehdestä Olvin uudesta lämpölaitoksestea tupruaa vesihöyryä ja hiilidioksidia

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Uutiset


Olvi mukana Bocuse D’or matkalla

8.11.2022

Suomen osallistuminen Bocuse d’Or -kokkikilpailuihin nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja keittiöosaamista maailmalla. Kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaali järjestetään Ranskan Lyonissa 22.-23.1.2023, missä…

Yhdessä kohti kestävämpää energiataloutta

28.9.2022

Olvi-konsernissa ympäristövastuun tärkeimmät painopistealueet ovat hiilijalanjäljen ja vedenkulutuksen pienentäminen, jätevesien käsittely sekä materiaalien kierrätys.

Omavalvonta takaa tuotteen turvallisuuden

6.6.2022

Jokainen Olvin tuote käy läpi tarkan varmistuksen ennen kaupan hyllylle pääsyä. Tehtävämme on valmistaa turvallisia ja tasalaatuisia tuotteita päivästä toiseen. Turvallisuus ja lainmukaisuus varmistetaan omavalvonnalla, joka on…