Accessibility tools

Sulje
Ruoka ja juoma | 30.7.2018

Kurpitsa-siideririsotto

Ainekset

  • 1/2 myskikurpitsaa
  • 2,d dl Arborio-riisiä
  • 1/2 sipulia; hienoksi kuutioituna
  • 8 tuoretta salvianlehteä
  • 2,5 dl Olvi CID siideriä
  • 1,25 l Kuumaa kasvis- tai kanalientä
  • 4 rkl. Oliiviöljyä
  • 2 rkl. voita
  • 1/4 tl Jauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tl Timjamia
  • 1/2 tl Valkopippuria
  • 1 dl Raastettua Parmesan -juustoa
  • 1 dl Kuohukermaa
  • Suolaa ja pippuria

Ohjeet

Töki haarukalla reikiä kurpitsan kuoreen ja lämmitä sitä mikroaaltouunissa 3 minuuttia. Leikkaa päädyt kurpitsasta ja irroita kuoret vihannesveitsellä tai höylällä. Leikkaa kurpitsa puoliksi pystysuoraan ja poista siemenet. Leikkaa kuorittu puolikas kurpitsa pieniksi kuutioiksi (noin 1 cm) Aseta kurpitsakuutiot leivinpaperilla päällystetylle leivinpellille ja ripottele noin 2 rkl oliiviöljyä päälle. Suolaa kevyesti ja rouhi hieman mustapippuria kuutioiden päälle. Paahda n. 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes kuutiot ovat pehmenneet.

Kun kurpitsa on paahtunut, aloita riisin valmistelu. Lisää 2 rkl oliiviöljyä paksupohjaiseen kattilaan. Kun öljy on kuumennut, lisää salvianlehdet ja paista noin 2 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat rapeita. Poista salvianlehdet varovasti pannulta; älä huuhtele pannua.

Lisää samaan kattilaan voita ja sipuli kun voi on sulanut. Kuullota noin 3 minuuttia, lisää riisi, muskottipähkinä, timjami ja paprikahiutaleita. Sekoita noin 2 minuuttia, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi ja on kuumennut kunnolla. Lisää 2,5 dl kuumaa kasvis- tai kanalientä ja puolet siideristä. Sekoita jatkuvasti, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt. Kun neste on imeytynyt, lisää vielä 2,5 dl lientä ja loput siiderit. Lisää lientä 2,5 dl kerrallaan, kunnes riisi on kypsynyt (noin 20-25 minuuttia). Voit lisätä lisälientä jos riisi muuttuu liian kuivaksi.

Kun riisi on kypsynyt, lisää kurpitsakuutiot, parmesaani ja kerma. Maista suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä kerran ja tarjoile annokset rapeilla salvianlehdillä koristeltuina.

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ruoka ja juoma


Miksi jokaisen virvoitusjuomien ystävän tulisi kokeilla Kane’s Heat Wave?

21.3.2025

Mikä tekee Kane's Heat Wavesta ainutlaatuisen virvoitusjuoman? Kesän kuumimpina päivinä mikään ei virkistä paremmin kuin raikas virvoitusjuoma. Olvi on tuonut markkinoille jotain aivan erityistä – Kane's Heat Wave on uusi tulokas,…

Miten tehdä kesäinen Hard Seltzer -cocktail?

20.3.2025

Miten tehdä kesäinen Hard Seltzer -cocktail? Kesä on täällä ja raikkaat juomat ovat nyt suosiossa! Kevyet ja maukkaat cocktailit tuovat täydellisen virkistyksen kuumiin kesäpäiviin. Hard Seltzer tarjoaa erinomaisen pohjan…

Miksi Hard Seltzer on suosittu cocktailien pohjana?

19.3.2025

Viime vuosina kiinnostus kirkkaisiin, virkistäviin ja vähäkalorisiin alkoholijuomiin on kasvanut merkittävästi. Tämän trendin myötä Hard Seltzer on noussut nopeasti suosioon – ei ainoastaan sellaisenaan nautittavaksi, vaan myös…

Miten valita oikea Hard Seltzer cocktailiin?

18.3.2025

Hard Seltzerin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, ja tämä raikas, kevyt juoma toimii erinomaisena pohjana monipuolisille cocktaileille. Oikean hiilihapotetun juoman valitseminen drinkkireseptiin voi kuitenkin tuntua…

Miksi Fizz Spritz on kesän yllättävin marjasiiderijuoma?

17.3.2025

Mitä tekee Fizz Spritzistä ainutlaatuisen kesäjuoman? Suomen siiderimarkkinat ovat kesäisin vilkkaimmillaan, mutta harva juoma onnistuu erottumaan yhtä selkeästi joukosta kuin Fizz Spritz. Tämä spritz-tyylinen siideri on raikas…

A. Le coq Mandarin-Blood Orange vs. Pineapple: Kumpi sopii kesäjuhliin paremmin?

14.3.2025

Kesäjuhlien juomatrendit 2023: miksi Gin-pohjaiset lonkerot ovat nyt suosiossa? Kesä 2023 on tuonut mukanaan mielenkiintoisia juomatrendejä, jotka ovat mullistaneet suomalaisten kesäjuhlat. Gin-pohjaiset lonkerot ovat nousseet tänä…