Accessibility tools

Sulje
Ruoka ja juoma | 30.7.2018

Kurpitsa-siideririsotto

Ainekset

  • 1/2 myskikurpitsaa
  • 2,d dl Arborio-riisiä
  • 1/2 sipulia; hienoksi kuutioituna
  • 8 tuoretta salvianlehteä
  • 2,5 dl Olvi CID siideriä
  • 1,25 l Kuumaa kasvis- tai kanalientä
  • 4 rkl. Oliiviöljyä
  • 2 rkl. voita
  • 1/4 tl Jauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tl Timjamia
  • 1/2 tl Valkopippuria
  • 1 dl Raastettua Parmesan -juustoa
  • 1 dl Kuohukermaa
  • Suolaa ja pippuria

Ohjeet

Töki haarukalla reikiä kurpitsan kuoreen ja lämmitä sitä mikroaaltouunissa 3 minuuttia. Leikkaa päädyt kurpitsasta ja irroita kuoret vihannesveitsellä tai höylällä. Leikkaa kurpitsa puoliksi pystysuoraan ja poista siemenet. Leikkaa kuorittu puolikas kurpitsa pieniksi kuutioiksi (noin 1 cm) Aseta kurpitsakuutiot leivinpaperilla päällystetylle leivinpellille ja ripottele noin 2 rkl oliiviöljyä päälle. Suolaa kevyesti ja rouhi hieman mustapippuria kuutioiden päälle. Paahda n. 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes kuutiot ovat pehmenneet.

Kun kurpitsa on paahtunut, aloita riisin valmistelu. Lisää 2 rkl oliiviöljyä paksupohjaiseen kattilaan. Kun öljy on kuumennut, lisää salvianlehdet ja paista noin 2 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat rapeita. Poista salvianlehdet varovasti pannulta; älä huuhtele pannua.

Lisää samaan kattilaan voita ja sipuli kun voi on sulanut. Kuullota noin 3 minuuttia, lisää riisi, muskottipähkinä, timjami ja paprikahiutaleita. Sekoita noin 2 minuuttia, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi ja on kuumennut kunnolla. Lisää 2,5 dl kuumaa kasvis- tai kanalientä ja puolet siideristä. Sekoita jatkuvasti, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt. Kun neste on imeytynyt, lisää vielä 2,5 dl lientä ja loput siiderit. Lisää lientä 2,5 dl kerrallaan, kunnes riisi on kypsynyt (noin 20-25 minuuttia). Voit lisätä lisälientä jos riisi muuttuu liian kuivaksi.

Kun riisi on kypsynyt, lisää kurpitsakuutiot, parmesaani ja kerma. Maista suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä kerran ja tarjoile annokset rapeilla salvianlehdillä koristeltuina.

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ruoka ja juoma


Olvi mukana Bocuse D’or matkalla

8.11.2022

Suomen osallistuminen Bocuse d’Or -kokkikilpailuihin nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja keittiöosaamista maailmalla. Kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaali järjestetään Ranskan Lyonissa 22.-23.1.2023, missä…

Yhdessä kohti kestävämpää energiataloutta

28.9.2022

Olvi-konsernissa ympäristövastuun tärkeimmät painopistealueet ovat hiilijalanjäljen ja vedenkulutuksen pienentäminen, jätevesien käsittely sekä materiaalien kierrätys.

Omavalvonta takaa tuotteen turvallisuuden

6.6.2022

Jokainen Olvin tuote käy läpi tarkan varmistuksen ennen kaupan hyllylle pääsyä. Tehtävämme on valmistaa turvallisia ja tasalaatuisia tuotteita päivästä toiseen. Turvallisuus ja lainmukaisuus varmistetaan omavalvonnalla, joka on…