Accessibility tools

Sulje
Ajankohtaista | 12.2.2019

Eversti Sandels Ski Team Vierumäen 24h hiihdossa

Olvin henkilöstön viikkotiedote 48/2018 heitti ilmoille haasteen, jonka ideoijana oli ketjupäällikkö Mikko Verto. Infopisteen tiskille ilmestyi nimilista, joka täyttyi pikkuhiljaa määräpäivään 14.12. mennessä kahdeksalla nimellä: Jussi Ahomaa, Jussi Kauppinen, Harri Kivimäki, Maija Vehviläinen, Mari Uusimäki, Tiina-Liisa Liukkonen, Ilona Ikonen ja Ismo Niskanen. Näin oli muodostunut Olvin historian ensimmäinen 24h hiihdon 8 hengen joukkue, Eversti Sandels Ski Team ja kohteena perinteinen 24h Hiihto Vierumäellä 1.-2.2.2019. Kilpailu järjestettiin nyt jo 17. kerran. Kisaa sponsoroi TEHO Sport, joten Olvin joukkueen osallistuminen oli suorastaan velvollisuus. Harri toimi hankkeen tehokkaana puuhamiehenä Olvikerhon valtuuttamana.

Olvin tarjoaman osallistumisen ja majoituksen lisäksi mukaan lähti TEHO Sport juomia ja patukoita menoa siivittämään. Laitehuolto antoi pakettiauton joukkueen käyttöön viikonlopuksi. Jari Kaarakainen #Swix tarjoutui voitelemaan joukkueen sukset ennen kisaa ja antamaan vielä tekniikkaopetusta. Joukkueen taktiikkapalaverissa sovittiin parit ja arvottiin hiihtojärjestys. Osallistujille jäi oma henkinen valmistautuminen kisaan (Irti ajatuksesta: ”Mitä ihmettä tulikaan luvattua!”) Mikäs siinä, onhan näitä kisoja tullut kierrettyä, kuka enemmän kuka vähemmän.

Perjantaina 1.2. iltapäivällä kirjauduimme Vierumäen urheiluopistolla urheiluhotelli Ilkkaan ja lähdimme ottamaan tunnelmaa haltuun aivan majapaikan vieressä olevan Urheiluhallin kisakeskukseen. Perustimme oman huoltopisteen, saimme varustepussit ja yritimme jännitykseltämme ymmärtää järjestäjien antamia ohjeita tulevaan kisaan. Ajanotto chip oikeaan nilkkaan, älä ylitä ajanottolinjaa väärin päin, tyyli vapaa, läpsystä vaihto, varovasti ohituksissa.

Harri ja Ismo valmistautuivat klo 18 starttiin ja ensimmäiseen kolmen tunnin hiihtovuoroonsa. Harri sai kunnian olla aloittajana ja kokea yhteislähtöstartin. 86 joukkueen ensimmäiset viestinviejät ryhmittäytyivät jonoihin valmiina työntelemään ensimmäiset 50 m tasatyöntöä välinerikkojen välttämiseksi.

Muu joukkue kannusti Harrin matkaan ja siirtyi urheiluhalliin odottamaan joukkueen nimen ilmestymistä näyttötaululle, joka kertoi kun hiihtäjä oli 700 m päässä vaihtopaikasta.

Ismo rynnisti seuraavana matkaan niin innokkaasti, että tuskin ehti säännöissä määrättyä läpsyä Harrilta saada. Tasaisen vauhdikasta menoa jatkui seuraavat kolme tuntia ja 10 osuutta, kunnes Ismo lähetti seuraavasta parivaljakosta Tiina-Liisan matkaan ensimmäiselle 4,8 km lenkilleen. Maija ja Tiina-Liisa jakoivat perjantai-illan kolme viimeistä tuntia kerryttäen kierrossaldon lukemiin 18.

Vuorokausi vaihtui lauantaiksi, kun Maija läpsytti Marin matkaan tuskallisen odotuksen päätteeksi. Vaikka saimme levätä halutessamme hotellin mukavissa vuoteissa urheiluhallin lattian sijasta, ei uni ollut aivan sitä kuin ehkä olisi toivonut, lähinnä vain jotain horrosta muistuttavaa. Lisäksi online tulospalvelusta piti seurata ja ihailla joukkuekavereiden suorittamista. Hiihtämään tänne oli tultu, joten nyt hiihdettiin. Tuskin ennätti paidan vaihtaa, kun Ilona ja vaihto jo lähestyi. Kolmen tunnin jaksotus toimi ja 26. kierroksen jälkeen klo 03 Ilona lähetti viimeisestä parista Jussi A:n matkaan keräämään seuraavat seitsemän kierrosta Jussi K:n kanssa.

Lauantaiaamu kello kuusi, kisan puoliväli ja kierros alkoi alusta, nyt suunnitelmana kahden tunnin vuorot kullekin parille, jokainen hiihtäjä kierros kerrallaan. Keli lauhtui perjantain -10°C:sta -5°C:een. Yöllä satoi välillä lunta. Latu kului ja pehmeni 304 hiihtäjän taivaltaessa taukoamatta. Mukaan mahtui myös kisaan kuulumattomia kulkijoita, joita ohittelimme sujuvasti. Hiihtotyyli painottui selvästi enemmän vapaan tekniikkaan. Meidän joukkueessa muut vuorottelivat vapaan ja perinteisen välillä paitsi Maija ja Mari, jotka pysyivät tiukasti valitsemallaan tiellä ja hiihtivät vain perinteistä.

Iltapäivällä 20 tunnin ja 54 kierroksen jälkeen loppu päätettiin mennä fiilispohjalta ja yritettiin laskea paras mahdollinen saavutettavissa oleva kierrosmäärä. Kaikki saivat antaa panoksensa näihin ohikiitäviin viimeisiin tunteihin. Viimeiset osuudet alun käänteisessä järjestyksessä, Ismo ja Harri. Niin se oli totta, Eversti Sandels Ski Team hiihti vajaa kuusi minuuttia vaille 24 tuntia, 68 kierrosta, 326,4 km. Sijoitus 13. Team8yleinen –sarjassa 16 joukkueen joukossa.

Kaikki olimme yhtä mieltä siitä, että tämä reissu kannatti. Tästä riitti etu- ja jälkipuintia mutta kaikki hyvässä hengessä. Keli suosi, välineet pelasivat, jokainen pystyi loistaviin suorituksiin eikä loukkaantumisia tullut. Kiitämme työnantajaamme tästä upeasta mahdollisuudesta osallistua tähän mieleenpainuvaan tapahtumaan. Rohkaisemme kaikkia ja myös itseämme uudelleen tarttumaan tilaisuuksiin haastaa itsensä.

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ajankohtaista


Olvi sitoutunut asettamaan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet

19.4.2023

Olvi-konserni on liittynyt jäseneksi kansainväliseen Science Based Targets - aloitteeseen (SBTi) ja sitoutunut asettamaan kunnianhimoiset, tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet. Tavoitteilla rajoitetaan ilmaston lämpeneminen…