Accessibility tools

Sulje
Ruoka ja juoma | 12.4.2019

Pääsiäispöydän herkullinen alkupala ryhditettynä Sandels Pils oluella

UPPOMUNAT JA GRAAVATTU LOHI

Uppomunat
3 l vettä
1,5 dl etikkaa
4 kpl kananmunaa

Lisäksi:
200 g graavilohta
Mustapippuria
Noin 200 g brokkolinia tai
vihreää parsaa
Öljyä paistamiseen
Sandels Pils tai OLVI American Pale Ale

Öljyä uunivuoka, pese parsat tai brokkolinit ja laita vuokaan.
Paahda uunissa 200 -asteessa noin 10-15 minuuttia. Kiehauta vesi ja etikka mahdollisimman syvässä kattilassa. Anna sitten porista miedolla lämmöllä. Tee kauhalla pienoinen pyörre kattilaan ja humpsauta lasiin rikottu muna yksi kerrallaan varovasti mahdollisimman lähellä vettä kattilaan. Ajasta niiden kypsyminen neljään minuuttiin. Leikkaa graavilohi pieniksi
kuutioiksi. Kokoa lautasille keko lohta, parsaa tai brokkolinia ja laita jokaisen päälle uppomuna. Rouhi päälle mustapippuria ja tarjoa heti joko raikkaan Olvi Sandels Pilsin tai hedelmäisen OLVI American Pale Alen kera.

 

Juomasuositukset, kuvat ja reseptit: Ruoka- ja juomajournalisti, olutspesialisti Anikó Lehtinen

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ruoka ja juoma


Olvi mukana Bocuse D’or matkalla

8.11.2022

Suomen osallistuminen Bocuse d’Or -kokkikilpailuihin nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja keittiöosaamista maailmalla. Kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaali järjestetään Ranskan Lyonissa 22.-23.1.2023, missä…

Yhdessä kohti kestävämpää energiataloutta

28.9.2022

Olvi-konsernissa ympäristövastuun tärkeimmät painopistealueet ovat hiilijalanjäljen ja vedenkulutuksen pienentäminen, jätevesien käsittely sekä materiaalien kierrätys.

Omavalvonta takaa tuotteen turvallisuuden

6.6.2022

Jokainen Olvin tuote käy läpi tarkan varmistuksen ennen kaupan hyllylle pääsyä. Tehtävämme on valmistaa turvallisia ja tasalaatuisia tuotteita päivästä toiseen. Turvallisuus ja lainmukaisuus varmistetaan omavalvonnalla, joka on…