Accessibility tools

Sulje
Ruoka ja juoma | 18.4.2019

Pääsiäisen rahkapiirakka ja siiderisiirappi

Taikina:

 • 150 g voita
 • 2 kananmunaa
 • 1 dl sokeria
 • 3 dl jauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • Noin 1 rkl raastettua sitruunankuorta
 • 1 rkl rahkaa
 • 1 rkl mantelijauhetta/korppujauhoja

Täyte:

 • 1,5 dl aprikoosihilloa
 • 2 rasiaa maitorahkaa
 • 3 kananmunaa
 • 1 sitruunan kuori raastettuna
 • 3 rkl sitruunan mehua
 • 2 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 dl rusinoita

Siiderisiirappi:

 • 3 dl CID Omenasiideriä (VINKKI; Voit käyttää myös OLVI GIN Mustikka lonkeroa)
 • 3 dl sokeria

Laita rusinat likoamaan lasiin vettä. Sekoita huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa. Lisää 1 kananmuna ja toisen munan keltuainen (laita valkuainen syrjään odottamaan), vaahdota. Lisää jauhot, mihin sekoitettu sitruunankuoriraaste ja leivinjauhe. Lisää rahka taikinaan (taikinan tulee olla sellainen, että käsin pystyt sitä muokkaamaan).  Ota taikinasta 1/3 syrjään. Laita isompi osa taikina irtopohjavuokaan, jossa leivinpaperia. Sirottele vuokaan taikinan päälle korpunmurut tai mantelijauhe, laita aprikoosihilloa ja loppu taikina päälle.

Valuta rahkasta vesi pois. Valmista täyte erottelemalla valkuaiset. Vaahdota valkuaiset (lisää myös taikinasta jäänyt). Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset, sokerit, sitruunankuoriraaste. Lisää keltuaisiin rahka ja sitruunamehu. Lopulta sekoita valkuaiset ja rusinat varovasti kääntelemällä keltuaisseokseen. ´

Levitä täyte vuokaan taikinan päälle. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tee sillä aikaa siirappi laittamalla sen ainekset kattilaan ja keittämällä siirappia noin 15 minuuttia. Tarjoa rahkapiirakka siiderisiirapin ja omenaisen raikkaan OLVI CID -siiderin kera. Koristeeksi voi laittaa suklaamunia.

 

Kuva ja resepti: Anikó Lehtinen

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ruoka ja juoma


Olvi sitoutunut asettamaan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet

19.4.2023

Olvi-konserni on liittynyt jäseneksi kansainväliseen Science Based Targets - aloitteeseen (SBTi) ja sitoutunut asettamaan kunnianhimoiset, tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet. Tavoitteilla rajoitetaan ilmaston lämpeneminen…