Accessibility tools

Sulje
Artikkelit | 7.4.2020

DARING DAUGHTER – UUDEN SUKUPOLVEN LAGEROLUT

 

Olvin uusi olutsarja, Daring Daughter, on saanut inspiraationsa Olvin nykyisestä, 2. polven panimomestari Silja Hylkisestä, joka Kööpenhaminan panimokoulussa innostui oluthiivoista ja niiden tuomista mahdollisuuksista oluenvalmistuksessa.

Silja Hylkinen on intohimoinen ja rohkea kehittämään uusia oluita. Hänen käsialaansa ovat uusien Daring Daughter -oluiden lisäksi Olvin erikoisoluet OLVI IPA:a lukuunottamatta. Silja on saanut jo kotoa innostuksen oluisiin, onhan hänen isänsä Olvin entinen ylipanimomestari Pentti Pelttari. ”Isän kanssa vaihdamme usein ajatuksia esimerkiksi oluiden trendeistä. On mielenkiintoista kuulla, millä tavalla trendit tälläkin alalla ovat menneet aaltoina”, Silja kertoo.

Vaikka Silja tekee mielellään kokeiluja ja luo uutta, hän pitää tärkeänä myös vuosien mittaan panimolle kertynyttä tietotaitoa. Panimolla on tallessa paljon vanhoja reseptejä, joita voidaan käyttää apuna, kun lähdetään miettimään esimerkiksi jotain uutta mallasrunkoa.

Täysin uusi olutsarja, Daring Daughter, lanseerattiin Suomen markkinoille maaliskuussa 2020. Se on suodattamattomiin kuivahumaloituihin lagereihin keskittyvä uusi olutsarja, jonka tuotteissa on runsaasti makua, mutta matalampi katkeruus kuin IPA-oluissa. Sarjassa on tällä hetkellä kaksi tuotetta: Daring Daughter Brut lager 5,5 %, joka on vaalea, kuivaksi käytetty ultra-dry lager, joka on kuivahumaloitu Crystal -aromihumalalla. Tämä Brut lager edustaa uutta oluttyyliä Suomessa!

Toinen uutuus on Daring Daughter Tropical lager 5,5 %, joka puolestaan on kesäisen hedelmäinen lager, joka on kuivahumaloitu Sabro-, Amarillo- ja Chinook -aromihumalalla. Se on valmistettu uudella hiivalla ja sen esikuvina ovat olleet amerikkalaiset, trendin harjalla olevat West Coast ja Tropical lagerit.

Daring Daughterit löytyvät kattavasti päivittäistavarakauppojen valikoimista.

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Artikkelit


Olvi ja Moomin Characters yhteistyöhön – puhdas vesi kuuluisi kaikille

1.9.2021

Juomatalo Olvi ja Moomin Characters Ltd ovat aloittaneet yhteistyön.

Oluita & juustoja -virtuaalimaistelu 4.6. klo 18

28.5.2021

Juustojen pariksi usein mielletään italialainen viini, mutta mitä jos maukkaiden juustojen pariksi valitaankin kotimaisia oluita?

Olvi Oyj käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Jatkamalla selaamista hyväksyt tietosuoja- ja evästekäytäntömme. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close