Accessibility tools

Sulje
Artikkelit | 4.11.2020

Aito suomalainen, käsintehty KevytOlo kombucha

 

 

Kombucha on fermentoitu (käymisteitse valmistettu) teejuoma, joka on vähäkalorinen, hiilihapollinen ja maultaan hieman hapan. Maustamattoman kombuchan maku muistuttaa kuivan ja happaman omenasiiderin makua. Käymisprosessin vaikutuksena kombucha sisältää pienen määrän alkoholia (< 1,2%).

Kombuchan perinteet ovat lähtöisin Pohjois-Kiinasta, Mantšurian alueelta. Tarkkaa vuotta ei tiedetä, mutta kombuchaa juotiin jo yli 2000 vuotta sitten. Kombuchaa pidetään perinteisesti ennen kaikkea vatsan hyvinvointia edistävänä juomana.

Kombucha valmistetaan lisäämällä teehen sokeria, hiivaa ja hyödyllisiä bakteereja. Fermentaation aikana bakteerit hajottavat sokerin ja teessä olevan kofeiinin ja muuttavat ne moniin orgaanisiin happoihin ja probiootteihin, jotka ovat hyvin ravitsevia ihmiskeholle.

Olennainen osa kombuchan valmistusprosessia on kombuchasieni eli scoby, jonka nimi tulee englanninkielen sanoista “symbiotic culture of bacteria and yeast”. Scoby on selluloosainen matto, jossa asuu bakteeri ja hiivaviljelmiä, jotka muuttavat makean teen kombuchaksi. Se on välttämätön osa kombuchan fermentaatioprosessia.

KevytOlo Kombucha on Suomessa aidolla käymisprosessilla, käsin pienissä erissä valmistettu, aito vihreä luomutee -pohjainen fermentoitu teejuoma. Pastöroimattomuuden ansiosta KevytOlo Kombuchan sisältämät maitohappobakteerit ovat säilyneet hengissä. Sokeria vain 3,9 g/100 ml. Makuina mustaherukka ja mansikka-granaattiomena.

 

KevytOlo – Valmistettu yhteistyössä luonnon kanssa.

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Artikkelit


Oluita & juustoja -virtuaalimaistelu 4.6. klo 18

28.5.2021

Juustojen pariksi usein mielletään italialainen viini, mutta mitä jos maukkaiden juustojen pariksi valitaankin kotimaisia oluita?

KEVYTOLO KIVENNÄISVESIEN 0,5L PULLOT – 100% KIERRÄTYSMUOVIA

10.3.2021

Olvi siirtyy keväällä 2021 ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa täysin kierrätysmuovista valmistettujen pullojen käyttöön kun KevytOlo 0,5 L kivennäisvedet saavat uudet kuoret.

Olvi Oyj käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Jatkamalla selaamista hyväksyt tietosuoja- ja evästekäytäntömme. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close