Accessibility tools

Sulje
Ajankohtaista | 16.2.2022

Olvi saavutti ensimmäisessä CDP ilmastotyön toimitusketjuarvioinnissaan luokituksen A-

Jatkona CDP:n ilmastotyöarvioinnin B-luokitukseen, Olvi-konserni saavutti ensimmäisessä CDP-raportoinnissaan luokituksen A- ilmastotyöstä toimitusketjun kanssa. Arvio kertoo kuinka tehokkaasti yritykset tekevät yhteistyötä toimitusketjunsa kanssa ilmastonmuutokseen liittyen. Arvostelun kokonaisasteikko on A–D-. Saavutus on todella hieno ja kertoo Olvin pitkäaikaisesta sitoutumisesta ilmastotyöhön.

CDP on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tehtävä on kerätä yrityskohtaista tietoa ilmastonmuutoksen torjunnasta, kasvihuonekaasupäästöistä ja sopeutumisesta ilmastonmuutokseen. Luokitusta varten CDP arvioi toimittajien sitoutumisen suorituskykyä käyttämällä yrityksen vastausta valittuihin kysymyksiin, jotka koskevat hallintoa, tavoitteita, Scope 3 päästöjä ja arvoketjun sitoutumista CDP:n ilmastonmuutoskyselyyn. Arviointi auttaa yrityksiä arvioimaan ja kehittämään yhteistyötä toimitusketjun kanssa.

”Olvi-konsernin ilmastopäästöistä suuri osa syntyy arvoketjussa ostettavien materiaalin tuottamisesta ja kuljettamisesta. Siksi yhteistyöllä tavarantoimittajien kanssa on mahdollisuus pienentää merkittävästi Olvin arvoketjun päästöjä. Tavoitteena onkin entistä vaikuttavamman yhteistyön luominen”, kertoo Olvi Oyj:n laatupäällikkö Sari Lähteinen.

”CDP:n arviointi perustuu vuoden 2020 tietoihin, jossa arvoketjun (Scope 3) osalta käytettiin emoyhtiö Olvin tietoja. Seuraavassa raportoinnissa käytössä ovat arvoketjun tiedot kaikista konsernin yhtiöistä, jolloin voimme jatkossa kohdentaa ympäristötoimiamme vaikuttavammin. Olemme myös aloittaneet työn tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteiden (SBTi) määrittämiseksi.”

 

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ajankohtaista


Olvi mukana Bocuse D’or matkalla

8.11.2022

Suomen osallistuminen Bocuse d’Or -kokkikilpailuihin nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja keittiöosaamista maailmalla. Kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaali järjestetään Ranskan Lyonissa 22.-23.1.2023, missä…

Yhdessä kohti kestävämpää energiataloutta

28.9.2022

Olvi-konsernissa ympäristövastuun tärkeimmät painopistealueet ovat hiilijalanjäljen ja vedenkulutuksen pienentäminen, jätevesien käsittely sekä materiaalien kierrätys.

Omavalvonta takaa tuotteen turvallisuuden

6.6.2022

Jokainen Olvin tuote käy läpi tarkan varmistuksen ennen kaupan hyllylle pääsyä. Tehtävämme on valmistaa turvallisia ja tasalaatuisia tuotteita päivästä toiseen. Turvallisuus ja lainmukaisuus varmistetaan omavalvonnalla, joka on…