Accessibility tools

Sulje
Ajankohtaista | 5.3.2022

Olvi vetäytyy Valko-Venäjältä ja lopettaa viennin Venäjälle

Olvi Oyj:n hallitus on päättänyt lopettaa viennin Venäjälle ja Valko-Venäjälle sekä aloittaa vetäytymisen Valko-Venäjän markkinoilta.

”Tilanne Ukrainassa on äärimmäisen vakava ja ajatuksemme ovat sodasta kärsivien ukrainalaisten puolella. Tuomitsemme jyrkästi hyökkäyksen Ukrainaan. Olemme sitoutuneet toimimaan Olvin arvojen mukaisesti, ja tämä on ainoa järkevä päätös pitkäjänteisen ja vastuullisen toiminnan varmistamiseksi”, sanoo Olvi Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Pentti Hakkarainen.

Olvi keskeyttää välittömästi investoinnit Valko-Venäjälle ja aloittaa suunnittelun hallitun vetäytymisen toteuttamiseksi. Aikataulu ja toimenpiteet tarkentuvat suunnittelun edetessä. Konsernin valkovenäläinen tytäryhtiö Lidskoe Pivo on Lidan kaupungin suurin työllistäjä, ja se tarjoaa toimeentulon 840 perheelle. Tytäryhtiön henkilöstön toimeentulo turvataan toistaiseksi.

Lisätietoja antavat: Lasse Aho, Pia Hortling ja Tiina-Liisa Liukkonen

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ajankohtaista


Olvi sitoutunut asettamaan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet

19.4.2023

Olvi-konserni on liittynyt jäseneksi kansainväliseen Science Based Targets - aloitteeseen (SBTi) ja sitoutunut asettamaan kunnianhimoiset, tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet. Tavoitteilla rajoitetaan ilmaston lämpeneminen…