Accessibility tools

Sulje
Ajankohtaista | 29.4.2022

Juomapakkausten kierrättämisessä kuluttajat ovat meille korvaamaton apu

Kierrätysmerkintä

Tehokas kierrättäminen panimolla on ehdottoman tärkeää. Tiesitkö kuitenkin että merkittävä osa juomien hiilijalanjäljestä tulee pakkauksista? Pakkausten kierrättäminen auttaa pienentämään jalanjälkeä merkittävästi. Juomapakkausten kierrättämisessä onkin jokaisella kuluttajalla merkittävä rooli, jotta voimme entisestään parantaa yhtä maailman tehokkaimmista kierrätysjärjestelmistä!

 

Kierrätettävyys olennainen osa toimintaamme

Materiaalien kierrätettävyyden ja ekologisuuden varmistaminen ovat olennainen osa tuotekehitystämme.

Kaikki tuotteemme pakataan kierrätettäviin pakkauksiin – osa pestään ja täytetään uudelleen, osa hyödynnetään käytön jälkeen uudelleen materiaalina. Materiaalin kierrätys käsittää myös tuotannosta syntyvän jätteen kierrätyksen sekä kierrätettävien raaka-aine- ja pakkausmateriaalien kuljetuspakkauksien käytön.

Materiaalien lisäksi kierrätämme oluen valmistuksessa syntyvän mäskin ja hiivan nautojen ja sikojen rehuksi. Kierrätimme vuonna 2021 mäskiä ja hiivaa n. 29 000 tonnia, joka on lähes 30 kertaa muun kierrätettävän materiaalin määrä! Päivittäin tätä mäskiä ja hiivaa pistelee poskeensa lähialueellamme noin 5 000 nautaa ja 6 000 possua.

Vuonna 2021 hyötykäyttöön menevän materiaalin määrä kasvoi 14 % ja kokonaisjätemäärä laski 15 %. Kaatopaikkajätteeksi päätyy kaikesta materiaalista vain 0,15 %!

 

Kuluttaja on kuningas myös meidän hiilijalanjälkemme pienentämisessä!

Kaupoista tuttuja pullojen palautuspisteitä hallinnoi Palpa eli Suomen Palautuspakkaus. Olvi on yksi vuonna 2003 perustetun Palpan omistajista. Palpa huolehtii palautettujen juomapakkausten uudelleen käytöstä ja kehittää pakkausten kierrätysjärjestelmää Suomessa.

Kaikki tuotteemme on pakattu kierrätettäviin tai uudelleenkäytettäviin pakkauksiin, jotka palautuvat käyttöömme kuluttajilta. Pantillisista muovipulloista 92 %, lasipulloista 87 % ja alumiinitölkeistä 94 % palautuu uudelleen käyttöön tai uusioraaka-aineeksi.

Erityisesti alumiinisten juomatölkkien kierrätys on hiilijalanjäljen pienentämiseksi merkittävä ympäristöteko. Neitseellisen alumiinin hiilijalanjälki verrattuna kierrätettyyn alumiiniin on jopa viisinkertainen! Myös muovipullojen hiilijalanjälki putoaa kierrättämällä puoleen. Kuluttajilla onkin näin merkittävä rooli siinä, että saamme kierrätetty kaiken pakkauksissamme käyttämämme materiaalin takaisin juomapakkauksiksi. Alumiini voi kiertää lähes ikuisesti.

Katso laskuri Suomessa palautettujen pullojen ja tölkkien määrästä, kuinka korkeaksi luvut vuoden loppuun mennessä nousevatkaan https://www.palpa.fi/kuluttajille/yleista/

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ajankohtaista


Olvi vetäytyy Valko-Venäjältä ja lopettaa viennin Venäjälle

5.3.2022

Olvi Oyj:n hallitus on päättänyt lopettaa viennin Venäjälle ja Valko-Venäjälle sekä aloittaa vetäytymisen Valko-Venäjän markkinoilta.

Korjaus virheelliseen lausuntoon Helsingin Sanomien verkkosivuilla

4.3.2022

Olvi korjaa tänään Helsingin Sanomien verkkosivuilla julkisuuteen tulleen virheellisen lausunnon toiminnastaan Valko-Venäjällä. Yhtiö ei ole vielä tehnyt linjausta siitä, jatketaanko ja miten liiketoimintaa vallitsevissa…

Olvi Oyj käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Jatkamalla selaamista hyväksyt tietosuoja- ja evästekäytäntömme. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close