Accessibility tools

Sulje
Ajankohtaista | 21.6.2023

Olvi hyödyntää tuotteiden valmistuksessa syntyvän hiilidioksidin

Olvin Iisalmen panimo siirtyy hyödyntämään toiminnassa syntyvän hiilidioksidin tuotteiden valmistuksessa. Olvi on ottanut käyttöön hiilidioksidin talteenotto- ja puhdistuslaitteiston, jolla kerätään ja puhdistetaan hiilidioksidia tuotantokäyttöön.

Oluen ja viinin käymisprosessissa muodostuu huomattavia määriä hiilidioksidia. Menneen talven aikana Olvi on rakentanut viimeisintä keräys- ja puhdistustekniikkaa hyödyntävän hiilidioksidin talteenottolaitteiston. Laitteistolla kerättyä ja puhdistettua hiilidioksidia tullaan hyödyntämään kaikkien Iisalmessa valmistettujen tuotteiden valmistuksessa. Talteen otettu hiilidioksidi korvaa ostettavaa hiilidioksidia ja vähentää näin myös tehtaalle tulevien materiaalien kuljetuksesta syntyvää ympäristökuormitusta.

”Olemme odottaneet pääsevämme hyödyntämään tuotannossa syntyvää hiilidioksidia. Uusimman tekniikan ansiosta talteenottolaitteisto on hyvin ympäristöystävällinen, eikä esimerkiksi hiilidioksidin puhdistusprosessi nosta kokonaisvedenkulutustamme”, kertoo Olvi Oyj:n yhteiskuntasuhde- ja hankintajohtaja Pia Hortling. ”Tuotantomäärien kasvu teki investoinnista ajankohtaisen”, jatkaa Hortling.

Olvin panimo on hiilineutraali vuonna 2023. Työtä hiilineutraaliuden kehittämiseksi jatketaan arvoketjun kasvihuonekaasupäästöjä vähentämällä. Hiilidioksidin talteenotto tukee osaltaan tätä tavoitetta vähentämällä materiaalikuljetuksien määrää. Hiilidioksidin talteenottoa laajennetaan myöhemmin muualle tuotantoon, jolloin saavutettavat hyödyt moninkertaistuvat.

 

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ajankohtaista


Olvi sitoutunut asettamaan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet

19.4.2023

Olvi-konserni on liittynyt jäseneksi kansainväliseen Science Based Targets - aloitteeseen (SBTi) ja sitoutunut asettamaan kunnianhimoiset, tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet. Tavoitteilla rajoitetaan ilmaston lämpeneminen…