Accessibility tools

Sulje
Ajankohtaista | 2.7.2024

Vahvoja olutuutuuksia Olvilta!

Uuden alkoholilain myötä Olvi tuo ikonisen, suomalaisen klassikko-oluen ja Alkon myydyimmän panimotuotebrändin* OLVI Tuplapukki 8,5 %:n alkoholiltaan 8,0 % vahvana päivittäistavarakauppaan. OLVI Tuplapukki 8,0 % on täyteläisen maltainen, aavistuksen makean hedelmäinen nautiskelujuoma, jonka vahvaa makua pehmentää pitkän käymisen tuoma raikkaus. Tämä kuparinkeltainen dobbelbock-olut on miellyttävästi katkeroinen (EBU: 22), keskiasteisesti humaloitu ja sen kantavierre on 16,4°. OLVI Tuplapukki sopii ruokajuomaksi tuhtien ruokien kanssa. Se on oiva valinta esimerkiksi possunkyljen, riistaruokien, erilaisten lihapatojen, paahtopaistin, ankan, makkaroiden ja rasvaisten juustojen kanssa. OLVI Tuplapukki 8,0 % -oluen maku pääsee oikeuksiinsa, kun se tarjoillaan viilennettynä, 7–10 ⁰C lämpötilassa. Tämä uutuus on saatavilla kahdessa pakkauskoossa: 0,5L tölkissä ja 0,33L tölkissä 6-pakkina.

Suomen ylivoimaisesti suosituin olutmerkki** Sandels tulee nyt alk. 7,5 % vahvana myös päivittäistavarakauppaan. Tämä Alkosta ja laivakaupasta tuttu Sandels 7,5 % on Suomessa valmistetuista oluista Alkossa kolmanneksi myydyin*. Se on maltainen ja täyteläinen, vahva premium-lager, jossa voi aistia myös aavistuksen hedelmäisyyttä ja makeutta. Se on meripihkankeltainen (EBC: 17), miellyttävästi katkeroinen (EBU: 22) ja keskiasteisesti humaloitu pohjahiivaolut, jonka kantavierre on 16,8°. Sandels 7,5 %-olut sopii rasvaisen kalan, friteeratun ruoan, riistan, lihapatojen ja -kastikkeiden sekä makkaroiden kanssa ja parhaimmillaan sen maku on 7–10 ⁰C:een tarjoilulämpötilassa. Sandels 7,5 % -olut on saatavilla ruokakaupoista 0,33L ja 0,5L tölkkikoossa.

IPA-oluet ovat suomalaisten suosikkeja ja siksi niiden osuus erikoisoluista onkin varsin merkittävä. Olvi vastaa vahvempien IPA-oluiden kysyntään tuomalla markkinoille uudella reseptillä Iisalmessa valmistetun OLVI American IPA 6,5 %:n, joka on amerikkalaisilla Ekuanot-, Talus- ja Comet-lajikkeilla kuivahumaloitu täysmaltainen pintahiivaolut. Tämä kullankeltainen (EBC:16) uutuus on maultaan sitrushedelmäinen ja hieman pihkainen. Se on keskikatkeroinen (EBU:52),  voimakkaasti humaloitu ale, jonka kantavierre on 15,1°. OLVI American IPA 6,5 % on saatavilla näyttävässä    amerikkalaishenkisessä 0,5L tölkissä. Se sopii hyvin kyytipojaksi mm. grilliruoalle, mausteiselle itämaiselle ruoalle, hampurilaiselle, makeaksi marinoidulle lihalle, rasvaiselle kalalle ja sinihomejuustolle. Nauti olut hyvin viilennettynä, 5–8 ⁰C-asteisena.

Vaalea, keskitäyteläinen ja -katkeroinen OLVI Colorado Pale Ale 6,5 % on makumaailmaltaan trooppisen hedelmäinen ja sitruksinen, suodattamaton täysmallasolut. Se on kuivahumaloitu US Cascade-, Chinook-, Crystal- ja Citra-lajikkeilla. Tämä uutuus maistuu aasialaisen ruoan, paahdetun tai grillattua liharuoan, salaattien, cheddarin ja jopa jälkiruokien, kuten pekaanipähkinä- tai omenapiirakan kanssa. Tämän Coloradon kauniin luonnon inspiroiman oluen maku on parhaimmillaan 7–10 ⁰C tarjoilulämpötilassa. Kaikki uutuutemme ovat Iisalmessa valmistettuja ja pastöroimattomia.

 

 

 

*Alko myyntitilastot vuodet 2015-2023: OLVI Tuplapukki 8,5 % on Alkon myydyin panimotuotebrändi, ** Supercrush Oy: Olutmerkkejä koskeva kuluttajatutkimus, 10/2023 (Data: Norstat Finland Oy, n = 840 henkilöä), tutkittuja olutmerkkejä 15 kpl

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ajankohtaista


Olvi sitoutunut asettamaan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet

19.4.2023

Olvi-konserni on liittynyt jäseneksi kansainväliseen Science Based Targets - aloitteeseen (SBTi) ja sitoutunut asettamaan kunnianhimoiset, tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet. Tavoitteilla rajoitetaan ilmaston lämpeneminen…