Accessibility tools

Sulje
Ajankohtaista | 6.6.2022

Omavalvonta takaa tuotteen turvallisuuden

Jokainen Olvin tuote käy läpi tarkan varmistuksen ennen kaupan hyllylle pääsyä. Tehtävämme on valmistaa turvallisia ja tasalaatuisia tuotteita päivästä toiseen. Turvallisuus ja lainmukaisuus varmistetaan omavalvonnalla, joka on yrityksille lakisääteinen velvollisuus. Omavalvontatoimilla hallitaan materiaalien ja tuotteiden laatua eri tuotantovaiheissa. Valvonta perustuu tuoteturvallisuusriskien arviointiin, jonka pohjalta on suunniteltu joukko kontrollipisteitä tuoteturvallisuuden varmistamiseksi saapuvista materiaaleista valmiiseen tuotteeseen. Kontrollipisteitä ovat mm. tuleva vesi, pakkausmerkintöjen tarkastus, tuotteiden tarkastukset eri tuotantovaiheissa sekä tuotantolinjojen tarkastukset. Esimerkiksi olutpullo sisältöineen on käynyt läpi yli seitsemänkymmentä analyysiä ennen tehtaalta lähtöä.

Tuoteturvallisuusjärjestelmä laajentaa omavalvontaa

Lakien lisäksi apuna käytetään ulkopuolisten varmistamia tuoteturvallisuusstandardeja. Standardit laajentavat lakisääteistä omavalvontaa, tarkentaen esimerkiksi tavarantoimittajien valintaa ja hallintaa, kunnossapidon toimintaa ja kuljetusten ohjaamista. Olvin tuoteturvallisuusjärjestelmänä on kansainvälinen IFS, jossa olemme saavuttaneet loistavan Higher Grade A – tason. Tästä olemme erittäin ylpeitä.

Jokaisen tuotteen alkuperä tiedetään

Kaikki Olvin tuotteet valmistetaan niin, että jokaiseen pakkaukseen käytetyt raaka-aineet ja pakkausmateriaalit voidaan jäljittää käytetyn erän tarkkuudella. Näin voidaan tarvittaessa vetää pois myynnistä oikeat tuotteet, jos jossain paljastuisi myöhemmin vakava virhe. Hyvän omavalvonnan ansiosta takaisinvetoja Olvilla ei ole tuoteturvallisuuden takia tarvinnut tehdä miesmuistiin.

Pakkausmerkinnät ovat osa tuoteturvallisuutta

Kuluttajalla on oikeus tietää mitä juo. Pakkauksessa tuotteesta kerrotaan kuluttajalle olennainen tieto, kuten ravintosisältö. Ainesosista selviää määräjärjestyksessä kaikki tuotteen sisältämät raaka-aineet, allergeenit mukaan lukien. Myös tuotteen alkuperä selviää pakkausmerkinnöistä. Lisäksi kerrotaan kuinka pakkaus kierrätetään, jotta kuluttajan on helppo toimia. Tarkempia tuotetietoja voi lukea osoitteesta www.olvi.fi/tuotteet, sillä pakkauksiin mahtuvan tiedon määrä on rajallinen.

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Ajankohtaista


Olvi sitoutunut asettamaan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet

19.4.2023

Olvi-konserni on liittynyt jäseneksi kansainväliseen Science Based Targets - aloitteeseen (SBTi) ja sitoutunut asettamaan kunnianhimoiset, tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet. Tavoitteilla rajoitetaan ilmaston lämpeneminen…