Accessibility tools

Sulje

CASE: Ekologiset pakkaukset ja kiertotalous Olvilla

Haluamme varmistaa aina käyttämiemme materiaalien kierrätettävyyden ja ekologisuuden. Tavoitteenamme on, että kaikki tuotannosta syntyvät materiaalijakeet kuten muovi, pahvi, lasi ja metalli saadaan kierrätettyä. Kaikesta Iisalmessa käytetystä ja syntyvästä materiaalista lähes 100 % joko kierrätetään, käytetään uudelleen tai hyötykäytetään muun muassa energiajätteenä. Sekajätteeksi päätyy vain noin 0,2 % kaikesta materiaalista.

Olemme myös iloisia, että prosessista syntyvät sivuvirrat hiivaliete ja mäski saadaan hyötykäyttöön nautojen ja sikojen rehuksi. Hiivaa ja mäskiä syntyy vuosittain 33 kertainen määrä muuhun kierrätettävään materiaaliin verrattuna. Päivittäin mäskillä ja hiivalla ruokitaan lähialueella noin 5 000 nautaa ja 6 000 possua.

Pakkausmateriaalien hankinnassa panostamme materiaalien ympäristöystävällisyyteen ja käytämme mahdollisuuksien mukaan uusiokäytettyjä pakkausmateriaaleja, tuoteturvallisuus varmistaen. Käyttämissämme alumiinitölkeissä kierrätysmateriaalia on keskimäärin 50 % ja lasissa 29 %. Vuoden 2021 aikana otamme käyttöön kierrätysmateriaalista valmistetut muovipullot. Käyttämämme pahvipakkaukset sisältävät keskimäärin 60 % kierrätettyä materiaalia.

Kaikki tuotteemme on pakattu kierrätettäviin tai uudelleenkäytettäviin pakkauksiin. Pantillisista muovipulloista 90 %, lasipulloista 87 % ja alumiinitölkeistä 95 % palautuu kuluttajilta uudelleen  käyttöön tai uusioraaka-aineeksi toimivan palautuspakkausjärjestelmän ansiosta.

Käytämme tuotteidemme kuljettamisessa muovisia kennolevyjä. Pelkästään tölkkituotteiden kuljetuksessa kennolevyt säästävät vuosittain lähes miljoona kiloa pahvia. Kennolevyt ovat myös oikein käytettynä hyvin kestäviä ja niitä voidaan käyttää uudelleen useita kymmeniä kertoja. Näin säästyneen pahvin määrä moninkertaistuu.

 

 

 

 

Julkaistu 30.3.2021