Accessibility tools

Sulje

Vastuullinen kuluttajatieto

Ravintosisältötiedot eli energiasisältö, proteiinien, hiilihydraattien ja suolan määrä yhtä desilitraa kohden etiketissä ja verkkosivuillamme auttavat kuluttajaa ostopäätöksen teossa. Olvi on myös sitoutunut merkitsemään vapaaehtoiset ravintosisältömerkinnät myös kaikkiin oluttuoteisiin. Pakkausmerkintöjen avulla jokainen tuote on myös jäljitettävissä raaka-aineesta myymälään saakka.

Raaka-ainevalinnoissa Olvi pyrkii aina valitsemaan luontaiset väri- ja aromiaineet, minkä lisäksi Olvi on sitoutunut olemaan käyttämättä atsovärejä. Lapsille (alle 12 vuotta) suunnatuissa tuotteissa Olvi ei käytä keinotekoisia makeutusaineita. Sen sijaan yli 12-vuotiaille tarkoitetuissa tuotteissa Olvi tarjoaa usein myös aspartaamilla ja asesulfaamilla makeutettuja vähäkalorisia vaihtoehtoja. Vaihtoehtona on kehitetty myös vähän kaloreita sisältäviä juomia, jotka ovat makeutettu luontaisilla makeutusaineilla, kuten fruktoosilla.

Tavoitteenamme on, että kaikissa alkoholipakkauksissamme on varoitusmerkit vuoteen 2022 mennessä. Vuonna 2021 81 % alkoholipakkauksistamme sisälsi varoitusmerkit.