Accessibility tools

Sulje

Kiertotalouden edistäminen

Haluamme toimia kiertotalousperiaatteen mukaisesti. Vähennämme materiaalin käyttöä, käytämme sitä uudelleen ja kierrätämme mahdollisuuksien mukaan. Näin toimimme luonnon kantokyvyn rajoissa pitäen materiaalit ja tuotteet kierrossa mahdollisimman pitkään.

 

Pakkaukset kiertävät

Kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä tai uudelleentäytettäviä. Toimimme aktiivisesti paikallisissa järjestöissä juomapakkausten kierrätysjärjestelmien kehittämiseksi. Emoyhtiö Olvi on yksi vuonna 2003 perustetun Suomen Palautuspakkauksen (Palpa) omistajista. Palpa hallinnoi pantillisten juomapakkausten kierrätysjärjestelmää Suomessa.

Toimimme aktiivisesti paikallisissa järjestöissä juomapakkausten kierrätysjärjestelmien kehittämiseksi. Pantillisten juomapakkausten kierrätysjärjestelmät toimivat Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Tanskassa.

 

Pakkausten materiaalilla iso merkitys

Vähennämme muovin määrää siirtymällä kevyempien pullojen ja muovikalvojen käyttöön aina mahdollisuuksien mukaan. Käytämme esimerkiksi lyhytkaulaista muovipulloa, jolla säästämme konsernitasolla muovia yli 500 000 kg vuodessa. Lisäksi olemme siirtymässä asteittain kierrätetyn tai biopohjaisen kutistemuovin käyttöön.

 

Lajittelua ja uudelleen käyttöä

Pyrimme kierrättämään kaikki tuotantoprosessissa syntyvät materiaalijakeet ja sivuvirrat ja kehittämään jakeiden lajittelua. Jokaisessa yhtiössä kerätään ja lajitellaan eri materiaaleja, kuten kartonkia, lasia, muovia ja vaarallisia aineita.

Biovoimalassa syntyvää tuhkaa käytetään metsälannoitteena. Lisäksi haluamme lisätä jätevetemme hyötykäyttöä muun muassa biokaasun valmistamiseen.

Tuotannossa sivutuotteina syntyvät mäski ja ylijäämähiiva toimitetaan rehuksi karjatiloille tai esimerkiksi biokaasun valmistukseen. Tutkimme koko ajan myös muita mahdollisuuksia mäskin ja ylijäämähiivan uudelleen käyttämiseen.