Accessibility tools

Sulje

Vastuulliset tuotekonseptit

Määrittelimme vuonna 2022 vastuullisten tuotekonseptien kriteerit. Tavoitteenamme on, että vuonna 2030 vastuullisuuskriteerit täyttyvät kaikissa tuotteissamme.

Kriteereissä huomioidaan laaja-alaisesti ympäristövastuu, kuten ilmastopäästöt ja luonnon monimuotoisuus. Kriteerit kattavat myös kiertotalouden raaka-aineissa ja pakkauksissa. Sosiaalisen vastuun osalta kriteerit keskittyvät työolojen ja ihmisoikeuksien varmistamiseen sekä kuluttajien terveyden tukemiseen, kuten alkoholittomiin vaihtoehtoihin ja sisällön koostumukseen.

Alkoholittomia ja terveellisempiä vaihtoehtoja

Tavoitteenamme on lisätä alkoholittomien tuotteiden määrää vuosittain. Vuonna 2022 lisäsimme alkoholittomien tuotteiden määrää esimerkiksi lonkeroissa ja beer mix -tuotteissa, kuten fassbrauseissa. LIsäsimme alkoholittomia erikoisoluita, kuten A. Le Coq Cherry Dark beer ja porter tyylisen jouluoluen.

Tavoitteenamme on, että jokaisessa tuotekategoriassa on saatavilla sokeriton vaihtoehto. Vuonna 2022 useissa eri tuoteryhmissä on vähennetty sokerin määrää ja etsitty luonnollisia vaihtoehtoja raaka-aineissa. Uutuuksiimme kuului esimerkiksi sokeriton ja kaloriton KevytOlo Natural Energy Drink, joka on makeutettu stevialla.

Kierrätettyjä raaka-aineita ja materiaaleja

Innovatiivisten kumppaneiden kanssa olemme hyödyntäneet ylijäämämateriaaleja tuotteidemme raaka-aineina. Vuonna 2022 Olvi alkoi tehdä yhteistyötä Jungle Juice Barin kanssa KevytOlo-tuotteissa, joissa käytetään hävikkihedelmiä raaka-aineina. Hedelmien preppauksessa ja mehustamisessa syntyvästä hävikistä valmistetaan hedelmäistä uutetta. Yksi tällaisista vuoden 2022 uutuustuotteista oli KevytOlo Mansikka ja Passion + hukkahedelmät kivennäisvesi.

Panostamme tuotepakkausten vastuullisuuteen. Monet tölkit sekä lasi- ja muovipullot sisältävät kierrätysmateriaalia aivan kuten aaltopahvipakkaukset ja kutistemuovit. Esimerkiksi Olvin aaltopahvisalkut ovat 100% kiertokuitua. Jatkamme kierrätysmateriaalien osuuden lisäämistä ja pyrimme kertomaan siitä entistä selkeämmin kuluttajille.

Vastuullisen kuluttamisen edistämiseksi lisäämme myös pienempiä pakkauskokoja tuoteryhmiin. Pyrimme siihen, että vähintään yksi alkoholipakkaus on saatavilla 0,33 litran koossa tai pienempänä jokaisessa tuoteportfoliossa tulevaisuudessa.