Accessibility tools

Sulje

Yhteiskuntavastuu

Olvi luo arvoa sidosryhmille toimimalla yhteiskuntavastuullisesti. Meillä on toimintaperiaatteet hyväntekeväisyyteen ja sponsorointiin.

Olvi-säätiö

Olvi pääomistaja on Olvi-säätiö, joka on yleishyödyllinen säätiö. Olvin pitkäaikainen toimitusjohtaja, pääomistaja teollisuusneuvos E.W. Åberg ja hänen puolisonsa rouva Hedwig Åberg perustivat säätiön vuonna 1955.

Vuosittain Olvi-säätiö jakaa saamistaan osinkotuotoista 2-3 miljoonaa euroa avustuksina, apurahoina, stipendeinä ja palkintoina. Säätiö avustaa muun muassa lasten ja vanhusten hyväksi tehtävää toimintaa, opintomahdollisuuksia sekä kotiseututyötä. Säätiö myös edistää luonnonvarojen käytön ja elintarviketalouden kehittämistä.

Olvi-säätiö on ollut esimerkiksi mukana Lastenklinikoiden Kummien Mielen tila -kampanjassa vuosien 2021–2022 aikana. Kampanjalla rahoitetaan näyttöön perustuvien hoitomenetelmien levitystä lasten ja nuorten mielenterveyden tukemiseksi. Yksi näistä on ahdistuneisuushäiriöiden hoitoon kehitetty Cool Kids -hoitomenetelmä, jonka osaajia hankkeen avulla koulutetaan eri puolille Suomea. Olvi-säätiö on tukenut kampanjaa ja hanketta 160 000 eurolla.